Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Očima hráčů i trenéra: velké ohlédnutí za slovenským tripem

12.12.2019 | David Sokol

Tři zápasy na Slovensku, šest bodů. Mrzí jen poslední duel s neporaženou Banskou Bystricí, kde neměla oslabená Karlovka v jedenácti hráčích šanci, jinak ale červenobílý válec předváděl parádní výkony. "Děkuji borcům za skvělý přístup ve všech utkáních, které naznačily, čeho je tým UK Praha schopen a na jaké příčky v tabulce by měl patřit," chválí své svěřence hlavní trenér Michal Broš.



A rozhodně právem. Hokejisté z hlavního města zahájili svůj výlet v Nitře, kde gólem dvě minuty před koncem strhli dramatickou přestřelku na svou stranu a zvítězili 6:5. "Soupeř jednoznačně prokázal svoje kvality, hlavně v ofenzivních řadách. Výsledkově to bylo nahoru dolů a já jsem moc rád, že jsme na konci utkání urvali skóre na svou stranu a odvezli si z Nitry plný počet bodů," hodnotí obránce Lukáš Pastier, jenž výrazně přispěl této výhře dvěma důležitými góly. "Rád bych poděkoval trenérům, že mi důvěřují a nasazují mě do přesilovek i oslabení. Je to z velké části i jejich zásluha a já jsem se svou rolí v týmu nadmíru spokojen!"

"Na trip jsme vyráželi v nekompletním složení, o to víc koncentrovaně jsme chtěli začít zápas v Nitře. Chlapci od startu hráli zodpovědně, což nám dávalo sebevědomí do závěru zápasu, protože čím déle se hrálo, tím větší herní převahu jsme měli, jen jsme neproměňovali vyložené gólové šance," vzpomíná na jistá jistá příkoří Michal Broš. "Musel to být velice atraktivní zápas pro fanoušky, avšak nemuselo to být tak nervydrásající, kdybychom hráli každý trošku zodpovědněji. Naštěstí jsme ale byli my ti, kteří dali poslední gól a mohli se radovat," doplňuje útočník Krištof Špičan.

Právě tento urostlý forvard se hned další den stal hrdinou, když do sítě Trenčína nasázel hattrick a sehrál klíčovou roli ve výhře 5:2. "Jsem rád, že to tam takhle padá, v letošni sezoně dokonce podruhé. Je to odraz dřiny v létě a jsem rád, že se to teď v nějaké podobě vrací, ale samozrejmě je to také zásluha mých spoluhráčů. Na ledě je nás na to vždy pět a je důležité, aby ty góly hlavně někdo dal," směje se Špičan. "Že Špice párkrát ustřelí, to každý z nás věděl, protože si naordinoval stejnou regenerační proceduru jako v Rusku před bojem o třetí místo, tehdy se taky blýskl hattrickem," vtipkuje o jeho kousku Martin Slánský.

Ten pak zařídil zbylé dvě branky souboje a navíc se postaral i o zajímavý příběh - z pracovních důvodů nemohl nastoupit do prvního klání tohoto dvojzápasu a k tomu druhému musel vyrazit již v brzkých hodinách. "S trenéry jsme se dohodli, že ve středu dorazím po vlastní ose k druhému utkání. Středa tedy pro mě byl celkem hektický den, kdy jsem na Kladně odtrénoval dva tréninky hned v brzkých hodinách, v 11 hodin jsem se hlásil už na Hlavním nádražív Praze, naskočil do vlaku a o půl šesté jsem se připojil k týmu v Trenčíně," popisuje tyto komplikace.

"Chtěli jsme v Trenčíně, o jehož síle borci věděli už z minulých sezón, udělat pro výhru všechno, moc nám pomohlo, že jsme prakticky z prvních tří šancí dali tři góly a po zbytek zápasu jsme se mohli věnovat zodpovědné poctivé defenzivní hře, ze které jsme vyráželi do nebezpečných brejků do otevřené obrany soupeře a hru zkušeně kontrolovali do samotného závěru," nešetří chválou kouč červenobílých.

Bohužel, stoprocentní sérii Karlovka do pátého kola neudržela, o týden později totiž vycestovala do Banské Bystrice značně oslabená a proti do té doby neporaženému celku nemohla svádět férový souboj. "Z důvodu nemocí, zranění a studijních či pracovních povinností vyrazila do Banské Bystrice pouhá desítka hráčů do pole, včetně dvou nezkušených nováčků. a jeden brankář," přibližuje Broš.

A skutečně, v takovéto početní nevýhodě se zázrak na ledě nekonal, UK Praha svému soupeři podlehla vysoko 2:9. Přesto se však v táboře Pražanů k žádným pesimismům neuchyluje, ostatně jak reflektují slova hlavního trenéra: "Ani v takovém počtu jsme nesložili zbraně, všem hráčům včetně šancemi soupeře hodně zaměstatného Davida Pírse za to patří obrovský dík. Zápas v Banské Bystrici házíme za hlavu a soustředíme se na páteční výjezd do Zlína a na pondělní odvetu s lídrem tabulky EUHL."

Další domácí utkání čeká UK Praha v pondělí 16. prosince 2019, kdy se od 18:00 na stadionu ve Slaném postaví opět Banské Bystrici v souboji o první místo a o pomstu. "Chtěl bych tímto do Slaného pozvat všechny fanoušky našeho hokejového týmu UK, aby přijeli vytvořit atmosféru odpovídající souboji dvou nejlepších univerzitních týmů v Evropě!" volá do boje Michal Broš. Těšíme se na vás!

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS