Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Navrátilec Walter Christl je z týmu nadšený. Hokej mě začal opět strašně bavit, říká

28.11.2019 | David Sokol

Na dva roky si vzal od hokeje pauzu, když ho však Karlovka potřebovala, vrátil se. A comeback to je pro Waltera Christla po všech stránkách parádní, po prvních dvou kolech má UK Praha na kontě všech šest bodů a sám Walter si už připsal jeden gól a dvě asistence. Po duelu se Zlínem jsme zkušeného forvarda vyzpovídali nejen o samotném klání, ale i právě o dojmech z kádru. (Foto: Jitka Holubová)

Walty, druhý zápas a hned druhá výhra, povedený vstup do nové sezony...
Určitě, vstup je to určitě povedený, dvě utkání doma, šest bodů, to je hezké. Ale na druhou stranu to pro nás byly povinné body, teď si musíme dát hlavně pozor, abychom zůstali nohama na zemi, šli od utkání k utkání a naše výkony se jen a jen zlepšovaly.

Proti Zlínu to bylo jako na houpačce, ve druhé třetině jste v jednu chvíli prohrávali 1:3. Jak se vám povedlo takhle ovládnout druhou polovinu utkání?
Vůbec nevím co se stalo, jako bychom měli tříminutový výpadek, všichni jsme přestali hrát a zničehonic to bylo 1:3. Naštěstí jsme se ale hned probudili, na střídačce se mezi sebou okřikli, že to takhle dál nejde, a že musíme začít hrát naší hru. Během chvilky to pak bylo 5:3 a dál jsme už měli utkání ve své režii.

Byl na střídačce nějaký průvan od trenéra?
My máme štěstí že máme oba trenéry kliďase, snaží se nám to vše říct v klidu, pokud to jde (smích).

Stejně jako proti Sapientii jste dali gól hned v první minutě, je to snad nějaká speciální taktika?
Naše góly v první minutě... Řekl bych, že nám to spíš škodí, hlavně našemu přístupu k utkání. Takže taktika to rozhodně žádná není.

Je pro hokejistu lepší, když padne za zápas tolik branek?
No, ano i ne. Když se vám podaří osmkrát skórovat, to je dost zábava, horší by bylo, kdybychom těch osm branek dostali my. Na druhou stranu ale i ty čtyři inkasované góly jsou až příliš, na tom musíme do příště zapracovat.

Ty ses vrátil do týmu po dvou letech a máš na kontě už jeden gól a dvě asistence, čekal jsi takhle parádní návrat?
Rozhodně jsem to nečekal a užívám si to! Už předsezonní turnaj v Rusku byl skvělý a hokej mě začal opět strašně bavit. Musím říct, že se na ledě cítím skvěle.

Jaké byly vůbec tvoje dojmy, když jsi přišel poprvé trénink?
Z týmu jsem měl hned skvělý dojem, s kluky se moc dobře známe jak na ledě tak mimo něj (úsměv). Jsem rád že v týmu zůstaly ikony jako Novka (Petr Novák), Valdy (Jan Valder) nebo třeba Sláňa (Martin Slánský), kluci mají spoustu zkušeností a věřím, že dokážou tuhle partu dovést daleko. I kluci nováčci se zapojili skvěle, my jsme taková velká UKfamily a na tom jsme si vždy zakládali.

Oba tvoji spoluhráči z lajny, Tomáš Vala a Peter Novák, jsou právě v týmu noví, jak se ti s nimi sehrává?
No, nemáme tolik tréninků, takže se spíš musíme sehrávat od utkání k utkání (smích). Musím ale říct, že proti Zlínu se mi hrálo s Tomášem a Peterem skvěle, s kluky jsme si typově sedli a jako lajně nám to slušně fungovalo.

Děkuji za rozhovor.

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS