Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Turné ACHA napříč Evropou finišuje, Američané míří do Prahy

04.01.2017 | Petra Pilbauerová

Po propadáku v Bystrici a rozbombardovaných Diplomatech Pressburg se evropská štace výběru americké ACHA pomalu stáčí směrem na západ. Američané zakončí své dobrodružství v Praze, kde poslední zkušenosti nasbírají proti hráčům Univerzity Karlovy. Ještě než opustí hranice Slovenska je ale čeká nášup toho nejlepšího, co EUHL nabízí. Nominaci do jejího výběru získali ti nejméně průstřelní brankáři, neprostupní urostlí zadáci, co pro ránu nechodí daleko a také ostrostřelci s tou nejlepší muškou. ACHA je nevyzpytatelná, její výsledky jsou totiž až absurdně kolísavé. Jak zakončí svůj krátký pobyt na starém kontinentu? Zápas proti Univerzitě Karlově se uskuteční 5. 1. 2017 na zimním stadionu HC Hvězda Praha od 17:30.

Zápasová štace ACHA napříč Evropou

31. 12. 2016 / Akademie 1928 KTH Krynica - ACHA 7:3

2. 1. 2017 / UMB Banská Bystrica - ACHA 6:1

3. 1. 2017 / Diplomats Pressburg - ACHA 1:8

4. 1. 2017 / výběr EUHL - ACHA 4:1

5. 1. 2017 / UK Praha - ACHA

 

Složení ACHA

Brankáři:

Stevie Erwin strávil v brance podstatně více času nežli Gagnon, zaměřme se tedy nejdříve na gólmanskou jedničku ACHA. Ta odchytala celé utkání proti Banské Bystrici, které pro celý tým skončilo naprostým debaklem 1:6. 185 centimetrů vysoký brankář čelil jednatřiceti střelám, přičemž každá pátá skončila za jeho zády. Jeho procentuální úspěšnost po zápase klesla na 80,6 % a průměr vyskočil na rovných šest gólů za zápas. Jeho domácím týmem je Xavier University, kterému letos vychytal pět výher ze sedmi utkání.

V utkání proti Diplomatům Pressburg se brankáři v polovině utkání střídali. Erwin schytal jediný gól domácích z hokejky Rastislava Zvary. Tím však veškerá akce Diplomatů skončila, takže si Bystricí proškolený brankář mohl svoji ostudnou statistiku zlepšit. Z jedenácti střel pochytal deset, Kyle Gagnon (Oakland University) pak s přehledem zneškodnil zbylých šestnáct.

Obrana:

Nejofenzivněji laděným obráncem ACHA je bezesporu Elliot Digison (Hope College). V utkání proti Diplomatům dopomohl k brance na 3:0 a sám vystřelil tu pátou, což není na zadáka vůbec špatné. Doma za oceánem nastoupil do dvaceti soutěžních utkání, ze kterých vytěžil 24 bodů (9+15).

Po jedné asistenci má i nevysoký Austin Kath (Calvin College), který je v domácí soutěži výkonným nahrávačem – 23 přihrávek v osmnácti zápasech a k tomu čtyři góly navrch. Jedna nahrávka patří i Jamesi Gleasonovi (Central Michigan University), který má doma slabost spíš pro střádání trestných minut.

Útok:

Nejnebezpečnější přísadou bude pravděpodobně Jordan Duncan (Calvin College). Ten se totiž jako jediný dokázal prosadit v zápase proti Banské Bystrici a při střeleckých hodech proti Diplomatům inkasoval jeden přímý zářez a dvě nahrávky. Doma je na ledě nepostradatelnou součástí týmu, o čemž svědčí jeho osmadvacet bodů v osmnácti zápasech.

Mezi nejlepší střelce patří Cameron Bell (Calvin College) a Austin Rothe (Michigan State University). Oba vstřelili Diplomatům po dvou gólech, ve Státech se ale tito dva snajpři projevují poněkud odlišně. Bell nasbíral v osmnácti ligových utkáních neskutečných 38 bodů (18+20). Jakmile se tedy dostane k puku, nebojí se vystřelit a zároveň nehraje pouze na sebe. Rothe odehrál o tři zápasy méně, ale pětadvacet bodů za devět branek a šestnáct asistencí je více než chvályhodných.

Velkou pozornost si zaslouží i Zach Massa, lodivod týmu, který vede kanadské bodování v rámci třetí divize ACHA. Jeho statistiky jsou až mrazivě ohromující – ve dvaadvaceti zápasech se zasloužil o jednatřicet branek a osmadvacet přihrávek.

Sestava z posledního utkání

Gagnon (Erwin) - Gleason, Huizenga, Zurick, Kath (A), Yost, Kell, Peterson, Digison - Roberts, Markopoulos, Bell, Braudis, Hellebuyck, Christofferson, LaCombe, Frazer, Massa (C), Kohlhepp, Duncan, Rothe.

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS