Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

REKAPITULACE ZÁKLADNÍ ČÁSTI! UKáčko opět na první příčce a s nejvýhodnější pozicí pro Playoff!

20.03.2016 | Martin Gremlica

Šestého října to začalo. První utkání nové sezóny Evropské univerzitní hokejové ligy (EUHL). Dnes 18.3. už máme za sebou základní část, ve které se našemu UKáčku zase dařilo a s náskokem 7 bodů vybojovalo 1. příčku. 

Počet učastníků se v letošní sezóně opět zvýšil, i přes to, že UTB Zlín ukončili působení v EUHL před novou sezónou. Nováčky soutěže se staly týmy PPWSZ Nowy Targ z Polska a Technika Praha, která vznikla spojením ČVUT, VŠE a ČZU. Týmu UK, který byl pod vedením trenéra Fukse velice dobře doplněn mladými hráči z prvních ročníků, se opět dařilo a celou základní část ovládl s celkovým počtem 44 bodů za 15 výher a pouhé 3 porážky. UKáčko bylo nejlépe střílející tým, když nastřílelo 108 branek. S celkovým skóre 108:58 (+50) se UKáčko zařadilo na špici soutěže s velkým náskokem.

Dařilo se klasickým oporám týmu. Kapitán Petr Hučko ovládl s 39 body (16+23) kanadské bodování základní část. V těsném závěsu za ním je nejlepší střelec UKáčka Mikuláš Bícha (17+14). Za zmínku stojí i 16 bodů Lukáše Rovného (8+8) a Martina Slánského (11+5). Do jedenáctého kola táhl tým také kanonýr Petr Novák, ale v zápase s Nowy Targem si pochroumal vazy v rameni a v této sezóně už ho na ledě neuvidíme. Z obránců můžeme vyzdvihnout Filipa Švaříčka (3+8) a Matuše Baláže (5+6), kteří kromě dobré práce v obranném pásmu kvalitně podporují útok UKáčka. V brankovišti se vystřídala čtveřice golmánů (Matěj Oliva, Vojta Vokatý, Kuba Skuhrovec a Honza Plíšek). Největší porci zápasů si rozdělili Matěj Oliva a Vojta Vokatý a oba patřili k top brankářům soutěže.

 Jak už bylo řečeno, UKáčko vyhrálo základní část a je nasazeno přímo do semifinále. Na svého soupeře musí počkat z výsledků čtvrtfinálových bojů, do kterých se probojovaly celky na 3.-6. místě. Jsou to UMB Banská Bystrica, PPWSZ Nowy Targ, Gladiators Trenčín a Technika Praha. Kdo nakonec změří síly s našimi borci v semifinále se dozvíme nejpozději 25.3. UKáčko rozehraje bitvy o finále v termínu od 25.3. do 1.4.. Zatím nelze říci, zda se fanoušci mohou těšit na semifinálová utkání v Praze na Zimním stadionu Hvězda nebo se semifinále odehraje ještě ve Slaném. Vše řeší management týmu. Co už je jasné, případné finále by už v Praze na Hvězdě nemělo chybět, a to v termínu od 1.4. do 8.4. O všech důležitých informacích vás budeme včas informovat na webových stránkách nebo na Facebooku.

 

 

 

 

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS