Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Bylo to hlavně o tvrdé dřině a důrazu, hodnotí úvodní zápas kapitán Jan Valder. Ambice jsou jako vždy nejvyšší

23.11.2019 | David Sokol

První utkání nového ročníku se hokejistům UK Praha vydařilo na jedničku, rumunskou Sapientiu porazili 4:2 a zapisují tři body. Jak náročné bylo dojít si pro premiérovou výhru a jak se kádr sehrává po rozdělení týmu? To a mnohem více v prvním rozhovoru letošní sezony hodnotil kapitán Jan Valder. (Foto: Aneta Procházková)



Honzo, první utkání sezony a hned jsou z toho tři body, takže předpokládám spokojenost...
Jsme spokojeni s výhrou, výsledek však mohl být lepší. Po vynikajícím vstupu jsme ubrali plyn, měli jsme v hlavě víc to, proti komu hrajeme, než abychom se soustředili na svůj výkon. Všechno, co teď prožíváme je součástí vývoje nového týmu, z toho pohledu to byl důležitý zápas.

Hráli jste s nováčkem soutěže, navíc z hokejově poměrně exotického Rumunska. Tušili jste vůbec, do čeho jdete?
Vůbec jsme neměli zdání, co nás čeká. Jistě, přijeli kluci z Rumunska, nikdo neočekával, že by nás měli trápit. Vstoupili jsme do utkání s chutí, možná ze soupeře paradoxně spadla nervozita a řekli si no nic, tak horší to být nemůže. Nechci mluvit za všechny, ale mě překvapilo hlavně jejich nasazení, rychlost, důraz a bojovnost. Na druhou stranu mají mezery v zakončení, kombinaci a hokejovém uvažování. V tom to bylo pro nás paradoxně těžší, člověk očekává logické řešení, ale mnohdy přišlo něco, co jsme v životě neviděli.

Jak moc pomohl týmu rychle získaný výrazný náskok?
Byli jsme efektivní z prvních šancí, to je vždycky příjemné. Věřím, že proti silnějšímu soupeři budeme bušit dál a nasypeme jich tam ještě o pár víc.

Přesto však po herní stránce nebyl výkon úplně stoprocentní, ostatně jak zmiňoval kouč...
Samozřejmě výkon to ideální nebyl, trenér by řekl určitě více než já. Já osobně to vidím hlavně na koncovku a systém v obraném pásmu.

Hodně vás během utkání podržel gólman Matěj Oliva...
Ano, pro Olivku to byl náročný zápas. Měli jsme náskok, ale kdyby mu tam něco spadlo, bylo by to hodně nervózní. On je ale zkušený a pohlídal si to. Dostal jeden gól v oslabení, kdy to vymetlo víko a pak ze závaru před brankou, když hráli power play. Po zápase samozřejmě dostal céres za oba góly, to je jasný. (smích)

Byl to pro vás vůbec první ostrý duel od rozdělení týmu, jak se se spoustou nováčků sehráváte?
Dneska to bylo hlavně o tvrdé dřině a důrazu, prostor pro kombinaci a sehrávání moc nebyl. Překvapilo mě, jak rychlý přístup soupeř měl. Nějakou kostru máme, teď to pravděpodobně Brošák se Standou (trenérská dvojice Michal Broš a Stanislav Veselý) rozeberou a vyladí k dokonalosti.

Jak vnímáš sílu nového kádru? Jaké máte ambice pro letošní sezonu?
Kdybych v týmu neviděl sílu, už bych nehrál. Odjakživa v EUHL máme nejvyšší ambice a já z nich určitě nebudu opouštět ani letos. Budeme tvrdě pracovat a půjdeme do každého tréninku i zápasu na 100 %. Teď se hlavně chceme poznat v zápasových situacích, do kterých se v tréninku nedostaneme. Budovat charakter a zdravého ducha, který tuhle soutěž vyhrává.

Děkuji za rozhovor.

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS