Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Staré známé tváře pod novým vedením. Startuje ročník 19/20 EUHL

20.11.2019 | David Sokol

Nejlepší univerzitní hokej se vrací! Karlovka ve čtvrtek zahájí před domácími fanoušky nový ročník 2019/20 EUHL, jako první se střetnou s nováčkem soutěže, rumunským Sapientia U23. Během mezisezony se však v týmu mnoho změnilo...



Léto plné změn

Nejvýznamněji do klubové struktury zasáhlo rozdělení kádru vedví, kdy mnoho opor odešlo do české univerzitní ligy, přesto však ve skutečně oficiálním týmu Univerzity Karlovy zůstalo to elitní jádro. Tým nejkvalitnější tuzemské vysoké školy se může nadále opírat o svého kapitána Jana Valdera, jenž povede červenobílou skvadru i do nadcházející sezony jak na ledě, tak mimo něj. Připraven do zápasové akce je v minulém ročníku druhý nejproduktivnější hráč týmu Petr Novák, velká jistota zůstala také mezi třemi tyčemi - jednička ročníku 2018/19 David Pírs.

Vzhledem ke ztrátě několika stavebních kamenů však bylo logicky potřeba kádr výrazně doplnit, v červenobílém se představí mnoho nových, ale i staronových tváří. Právě do té druhé kategorie spadá forvard Walter Christl, který na sebe oblékne barvy UK po dvouleté odmlce. Z jihlavského dorostu tým posílil někdejší mládežnický reprezentant Tomáš Vala, druholigové Letňany pak za univerzitu vyměnil zadák Adam Keller. A lovilo se i v cizině, zkušenostmi z ruského hokejového programu hru zpestří Daniil Galitskiy, vůbec nejmladší člen kádru, a Daniil Shubin.

Vůbec největších změn však doznala trenérská lavička, té bude totiž nově šéfovat legenda českého hokeje a bývalý sportovní manažer extraligové Sparty Praha Michal Broš, asistovat mu pak bude Stanislav Veselý.

O soupeři

Tým soukromé univerzity z Kluže se v EUHL představí vůbec poprvé, ovšem rozhodně není radno jej podceňovat, současně s univerzitní ligou totiž bude zároveň pokračovat ve své štaci v nejvyšší rumunské soutěži. Navíc výběr hráčů do třiadvaceti let bude nadále stavět na nejproduktivnější dvojici loňské sezony ve složení Tamás Ilyés a Roland Simon, zejména první jmenovaný pak bude coby pravidelný člen mládežnických národních týmů Rumunska domácím pořádně zatápět.

Ve zkušenostech se seniorským hokejem má však Univerzita Karlova jednoznačně navrch, bude právě to tím rozhodujícím prvkem vůbec prvního utkání nového ročníku Evropské univerzitní hokejové ligy? O tom se můžete sami přesvědčit ve čtvrtek na stadionu ve Slaném, úvodní buly je naplánováno na 19:00!

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS