Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Derby s Ostravou ovládli hráči z hlavního města

14.02.2019 | MP Foto: Aneta Procházková

České derby. Vyprodané utkání čekalo na hráče týmu Univerzity Karlovy. Tým BO Ostrava byl pro UK velkou neznámou, doposud se s nimi ještě nesetkali. Dle aktuální tabulky nemělo jít o snadné utkání. A to se také potvrdilo. K vítězství byl potřeba bojovný výkon zaměřený zejména na obranu. Hráči UK Praha potvrdili, že jim obranná hra není zcela cizí a koncentrovaným výkonem dokráčeli k vítězství proti týmu složeném z hráčů Vysoké Školy Báňské a Ostravské Univerzity.

Od prvního vhození kotouče rozhodčím bylo jasné, kdo je na stadionu domácím týmem. Tým ostravských vlků byl hnán za každým pukem burácením tribun. Rozehrávku domácího týmu se dařila úspěšně přerušovat již v jejích počátcích, když tým UK využíval svých rychlých hráčů, kteří napadali již při zakládání útoku domácích. V 9. minutě Tobiáš Slavíček dokázal uvolnit křižným pasem Martina Matějčka a ten otevřel skóre rychlou střelou nad beton ostravského brankáře 1:0. Domácí tým se snažil využít rychlých protiútoků po chybách v rozehrávce soupeře. V 18. minutě si šel po krosčeku na domácího hráče odsedět menší dvouminutový trest Karoch. O minutu později chyboval Marek Pulkrab, když podrazil domácího hráče a poslal svůj tým do třech. Hráči v červených dresech zvládli hru se třemi muži v poli a uhájili vedení po 1.třetině 1:0.

Do druhé třetiny vstupoval tým UK v početní nevýhodě, kterou domácí nevyužili. Až ve 24. minutě využil Čmejlovi chyby v rozehrávce Jan Pasker, který si narazil s Fejkem a dokázal dostat puk za Pírsova záda 1:1. Hostující útočníci Kaleta, Matějček a Svoboda mohli stav utkání několikrát změnit. K jejich smůle nedokázali puk dopravit až za brankovou čáru. V polovině utkání došlo ke špatnému střídání týmu Univerzity Karlovy a rozhodčí poslal Benjamina Velase na trestnou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě. Pírs statečně odolával střelám ostravských hráčů a držel pro svůj tým nerozhodný stav do konce druhé třetiny.

Třetí třetina rozhodovala, kdo si připíše cenné tři body do tabulky. Tlak ze strany Karlovky se neustále zvyšoval, ale hráči nedokázali propasírovat puk za skvěle chytajícího gólmana. Naopak na druhé straně Pírs musel být na pozoru před nečekanými brejky, kterými hráči Ostravy dokázali překvapit. Ve 48. minutě si Kukačka chytře narazil s Brejchou. Brejcha jemně postrčil puk do předbrankového prostoru kam si najel Kukačka a zasunul puk za dezorientovaného gólmana 2:1. Ostrava neustále hrozila svými rychlými brejky, nejnebezpečnějšímu z nich dokázal zabránit rychlík Jakub Kaleta, který ačkoliv na začátku akce ztrácel několik metrů, dokázal znepříjemnit zakončení domácích a zjednodušit zákrok Pírsovi. V posledních minutách domácí tým odvolal brankáře a snažil se prosadit s jedním hráčem v poli navíc. Střelu Matěje Štěpána zblokoval Brejcha, k puku se tak dostal kapitán Tobiáš Slavíček a pečetil výhru týmu Univerzity Karlovy na 3:1 střelou přes celé kluziště.

Dokonalou atmosféru zakončilo vyhlašování nejlepších hráčů, které vyhrál za tým Univerzity Karlovy Martin Matějček.

 

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS