Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Dobří holubi se vracejí. Trenérem univerzitního týmu se stává jeho bývalý hráč.

19.09.2018 | Josef Vošahlík, Foto: Aneta Procházková

Již dříve jsme avizovali změnu na pozici trenéra pro nadcházející sezónu. Nově se úlohy hlavního kouče ujímá bývalý hráč Ukáčka a velký hokejový fanatik Aleš Hybner. Čím je spojený s Karlovou Univerzitou? Jaké má trenérské zkušenosti? Jaký pro tento ročník poskládá tým? To vše nám Aleš prozradil v krátkém rozhovoru.

Aleši, pověz nám jak jsi se ocitl na střídačce univerzitního týmu UK Praha?
Během mého studia na UK jsem byl součástí týmu jako hráč. Bohužel jsem studium musel přerušit a nemohl jsem již v týmu nastoupit. Nicméně jsem se snažil podílet na chodu mužstva i z druhé strany. Vždy jsem týmu rád pomohl. Začátkem tohoto léta mne oslovila manažerka Míša Příhonská, jestli bych se nechtěl ujmout mužstva jako trenér pro mezinárodní univerzitní turnaj v Krasnojarsku. Tuto nabídku jsem rád přijel a začali jsme jednat o vedení mužstva po celou sezónu. Nikdy jsem neměl ambice trénovat celé mužstvo, ale tuto nabídku jsem vzal jako obrovskou výzvu a budu se snažit naplnit očekávání svoje i manažerského týmu, který na mě sází.

Co v současnosti děláš po ukončení studia?
Po návratu ze zahraničí jsem se rozhodl nejít cestou budování vlastní hráčské kariéry, ale spíše jsem směřoval k trenérství. Po studiu jsem se rozhodl založit vlastní hokejovou akademii Elite Hockey, zaměřenou nejen na individuální rozvoj hráče jak na ledě, tak mimo led. Zaměřujeme na rozvoj schopností a dovednosti, ale snažíme se i hráče vzdělávat a poznávat své tělo. K této činnosti mi pomáhají znalosti, které jsem získal díky studiu na FTVS a zkušenosti, které jsem posbíral během mé hráčské kariéry. Mohu říct, že Univerzita Karlova je plná mladých, velice šikovných a nadaných studentů. Na mém projektu spolupracuji s absolventy FTVS Dominikem Novákem, který plní funkci kondičního trenéra, nebo Evu Brožovou, velice kvalitní fyzioterapeutku, která se také stará o naše klienty.

Jak se těšíš na práci s vysokoškolskými hokejisty?
Na práci s týmem se velmi těším. Většinu týmu znám. Vím, co od nich mohu očekávat. Mužstvo se skládá z dvaceti mladých borců, které nebude snadné ukočírovat. Mým úkolem bude je nasměřovat správným směrem. Cítím obrovskou zodpovědnost vůči škole a fanouškům, kteří jsou zvyklí vidět svůj tým vítězit a získávat poháry. A věřím, že dokážeme tato očekávání naplnit.

Pomohou ti zkušenosti, které máš z EUHL jako hráč?
Určitě mi pomůže znalost soupeřů, se kterými jsem se střetl jako hráč, jelikož se potkávají týmy z různých zemí, s rozdílnými herními styly. Soutěž jsem sledoval i po ukončení studia a musím uznat, že se od prvních sezón neuvěřitelně posunula. Zároveň se nepasuji do role velkého pana trenéra. Spíše jsem s klukama na jedné vlně. Jsme jedna parta mladých lidí a hokejem se chceme hlavně bavit. S hráči díky tomu mohu otevřeně komunikovat, ptát se na jejich názory. Se staršími borci se radíme mezi sebou. Jsme přátelé, jedna velká hokejová rodina, a to mě na tom baví nejvíce.

V týmu z tvých spoluhráčů zůstal již jen Petr Novák, Matuš Baláž a Libor Bartoš a Tobiáš Slavíček. Jak se ti líbí současný tým UK, ve kterém začíná generační výměna? 
Tohle jsou kluci, kteří zažili všechny tituly a okolo kterých budu chtít postavit současný tým. Považuji je za základní stavební kameny, které se budu vhodně snažit doplnit novými mladými hráči, kterých se vyrojilo opravdu mnoho. Těší mne zájem mladých hráčů, kteří prošli juniorskou extraligou a rozhodli se jít studovat na vysokou školu a spojit vzdělání s hokejem a týmem UK. Těchto hráčů, každým rokem přibývá, což je podle mého názoru dobrý signál pro ligu a celý univerzitní hokej.

Jaká jsou tvoje očekávání do nové sezóny?
Všichni v týmu jsme si vědomi vzrůstající kvality celé soutěže. V současnosti máme dostatek hráčů a prostředků na to abychom postavili silný tým a budeme snažit hrát o nejvyšší příčky. Zároveň chceme zůstat nohama na zemi a chceme hokejem bavit jak sebe, tak i naše skvělé fanoušky, kteří nás v minulé sezóně fantasticky podporovali. A já věřím, že se bude opět na co těšit.

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS