Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

UK Praha poprvé v historii EUHL chybí ve finále

23.04.2018 | Josef Vošahlík, Foto: Aneta Procházková

Druhé semifinálové utkání bylo klíčové pro hráče UK Praha, kteří podlehli v domácím utkání UMB Hockey Teamu 3:4 a museli tedy bezpodmínečně v druhém utkání zvítězit. Tým UK potkaly první trable už při cestě na utkání v podobě neukázněných řidičů na dálnicích, kde strávili o 3 hodiny déle. Dramatické utkání, ve kterém padlo velké množství branek a bylo k vidění ohromné úsilí hráčů Karlovy Univerzity, však neskončilo žádaným vítězstvím a poprvé v historii EUHL tak získá Sekeráš Trophy tým ze Slovenska.

Utkání nezačalo pro tým UK Praha vůbec dobře. Už po 11 sekundách svou první střelu v utkání proměnil kapitán domácích Martin Indrych 1:0. Jednobrankové vedení od úvodu utkání hrálo do karet domácímu týmu. V. 5.minutě navíc při vyloučení Jakuba Březáka a signalizovaném dalším trestu pro Petra Nováka zakončoval do odkryté branky Jakub Vydurek 2:0. Brankář UK David Jelínek se v utkání nedotkl puku, a přesto už dvakrát inkasoval. V pokračujícím oslabení se však podařilo dvojici Marek Pulkrab a Václav Krudenc překvapit obranu domácích a Krudenc dorážkou snížil na 2:1. První větší tlak celku z Prahy vyústil ve vyloučení Adama Sapára. V této přesilové hře se hráči Ukáčka snažili pálit z každé pozice, ale Vladimír Korytár potvrzoval formu z předchozího utkání. Univerzita Karlova, která potřebovala v tomto zápase uspět, aby měla šanci na postup do finálového boje o Sekeráš trophy, převzala aktivitu a vytvářela si mnoho střeleckých příležitostí, které však nebyly úspěšné. Po 1. třetině tak šli hráči UK do šatny za nepříznivého stavu 2:1, který ale stále dával naději na obrat ve skóre a prodloužení série.

Do druhé třetiny vstoupil tým UK Praha s velikým odhodláním minimálně vyrovnat stav utkání, ale nedařilo se jim překonat obrannou hradbu, kterou vytvořili hráči UMB na vlastní modré čáře. Do první nebezpečné šance v této třetině se parádní kličkou kolem Daniela Černého probojoval domácí Robert Mendel, který dokázal pokořit Davida Jelínka bekhendovým blafákem a vrátit svému týmu opět dvoubrankové vedení. Po tomto gólu hráči pražského celku rapidně zvýšili úsilí a po několika minutovém tlaku se o opětovné snížení na jednogólový rozdíl postaral obránce Jakub Březák, který pálil po šikovném přenechání od Davida Matějky do prázdné branky Vladimíra Korytára 3:2. V 10. minutě měl na holi vyrovnání David Matějka, ale nepodařilo se mu z blízka překonat ležícího brankáře domácích. Deset minut bušil hostující tým do obrany UMB, branky se však nedočkal. Naopak na druhé straně se z prvního náznaku šance podařilo, mezi čtyřmi ležícími hráči UK, najít kotouč Denisu Brnčalovi, který jej umístil za bezmocného Jelínka 4:2. O minutu později navyšoval na 5:2 po přihrávce Jakuba Vydurka Juraj Šeliga. S výsledkem mohl tým Univerzity Karlovy něco provést při přesilové hře, ale po necelé minutě se poroučel na trestnou lavici po útočném faulu Václav Krudenc. Další vyloučení přišlo po dvaceti sekundách na straně hostí, kdy byl potrestán trestem na dvě minuty a desetiminutovým osobním trestem za vražení na hrazení Jakub Březák. V následné přesilové hře se domácím podařilo vstřelit další branku Michalu Žáčkovi 6:2. Za dalších 25 vteřin dokončil destrukci Ukáčka Filip Adamčík, který se prohnal okolo Matuše Baláže i Davida Jelínka gólem na 7:2 ukončil podařenou třetinu UMB Hockey Teamu.

Ve třetí třetině musel tým UK Praha smazat pětibrankové vedení mužstva z Banské Bystrice, aby měli šanci na prodloužení semifinálové série. První branku v tomto dějství přidal už ve 42. minutě Petr Novák, který prostřelil Korytára mezi betony 7:3. Další branku nepřidal v přesilové hře Lukáš Kasala, který střílel z dobré pozice na přesouvajícího se Korytára, ani Marek Pulkrab z trestného střílení v 50. minutě. Tlak hostujícího týmu trval nadále, ale domácí bránili zodpovědně a nepouštěli střelce z Prahy do vyložených šancí. Hráči domácího týmu se uchýlili pouze k vyhazování puku ze svého obranného pásma a na útočnou hru úplně rezignovali. Bohužel pro UK Praha se skóre neměnilo i přes narůstající počet střel na branku Vladimíra Korytára. Snížení na 7:4 přišlo až v 58. minutě z hole Petra Nováka, ale to už bylo příliš pozdě na vstřelení dalších tří branek. Ještě jeden zásah nakonec přidal v 59. minutě Jan Valder, ale další branku už hráči UK Praha nepřidali a utkání skončilo 7:5 a celá semifinálová série 2:0 ve prospěch UMB Hockey Teamu.


 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS