Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

UMB Hockey Team se ujímá vedení v semifinálové sérii

28.03.2018 | Josef Vošahlík Foto: Aneta Procházková

Semifinálová série, ve které se střetávají loňští finalisté Univerzita Karlova a UMB Banská Bystrica. Střetnutí těchto dvou mužstev vždy nabízí souboje, ve kterých není nouze o dramatické chvíle plné emocí, obrovského nasazení a snahou pokořit svého soupeře co nejvyšší výsledkem. Bitvy UK a UMB jsou bez pochyby tím nejlepším, co EUHL v posledních letech nabízí. Nejinak tomu bylo i v prvním semifinálovém utkání, ve kterém mohli diváci sledovat velký obrat ve skóre, který rozhodl o výsledku celého utkání.

Utkání dvou velkých rivalů začalo od první minuty ve vysokém tempu. Do první brankové příležitosti se i přes větší aktivitu domácího týmu dostali hráči UMB, jmenovitě Denis Brnčal. Ale Zbyněk Karda fantastickým zákrokem udržel nerozhodný stav. Co se nepodařilo Brnčalovi, dokázal na druhé straně v 7. minutě Jan Valder. Bekhendovou střelou do odkryté branky dorazil pokus Aleše Hyršla a získal vedení pro tým UK 1:0. Univerzita Karlova nadále pokračovala v aktivní hře a držela hráče z Banské Bystrice daleko od svého brankáře Kardy. Navýšit na dvoubrankové vedení mohl v obrovské šanci Petr Novák, ale trefil jen vyrážečku Vladimíra Korytára. O minutu později se prokličkoval mezi kruhy domácí Petr Svoboda, ale mířil pouze do tyčky branky za Korytárem. První přesilovou hru si vykoledoval domácí tým. Za hákování šel na trestnou lavici Jakub Vydurek. Početní výhodu hráči UK Praha využili díky střele z mezikruží Aleše Hyršla 2:0. Tým UMB ale ihned po vhazování dostal dárek od hráčů UK v podobě samostatného úniku pro Jakuba Vydurka, který dokázal Kardu prostřelit mezi betony a bleskově snížit před koncem 1. třetiny na 2:1.

Do druhé třetiny vstoupili opět aktivněji hráči Univerzity Karlovy, ale nedokázali si pohlídat Michala Leška, který si zajel za obranu domácích a svůj samostatný únik proměnil střelou pod vyrážečku brankáře Karlovky a vyrovnal tak na 2:2. Nerozhodný stav mohl na straně pro UK změnit v 31. minutě Lukáš Kasala, kterého do úniku poslal Martin Slánský, Korytár byl ale tváří v tvář svému krajanovi úspěšnější. Na druhé straně zazvonila za Kardou horní tyč, od které se puk odrazil do rohu kluziště. Po nebezpečné vysokou holí si šel odsedět 2 minuty Denis Brnčal a výhodu jednoho muže v poli málem využil Marek Pulkrab, ale nedokázal zblízka prostřelit vyjetého Korytára. Po minutě šli hosté do 3 po nevybíravém zákroku Adama Kasanického na Aleše Hyršla, který byl ohodnocen dvěma minutami a desetiminutovým osobním trestem za vražení zezadu. Hyršl byl nucen odstoupit z utkání z důvodu zranění v horní polovině těla. UK Praha však nedokázala této situace využít, nýbrž po návratu Brnčala na led obdrželi v pokračující přesilovce branku z hole Roberta Mendela, který dokonal obrat skóre z 2:0 na 2:3. Tento gól úplně rozhodil domácí hráče, kteří začali zmatkovat, a nakonec si musel David Matějka pomoci faulem a daroval rozjeté Banské Bystricy početní výhodu, kterou dokázal po chytré přihrávce od Jakuba Tatára Matuš Kamzík 2:4. Do branky se v bílém dresu poprvé v play off postavil David Jelínek, který vystřídal Zbyňka Kardu. Zmar domácích demonstrovala i následná přesilová hra, ve které si nedokázali proti aktivní obraně UMB poradit a vyprodukovat si byť jedinou nebezpečnou šanci.

Karlově Univerzitě nezbývalo do třetí třetiny nic jiného, než vsadit vše na jednu kartu a snažit se o brzké snížení, které by jim dalo naději na vyrovnání, nebo otočení duelu ve svůj prospěch. Jiskru naděje vykřesal pro domácí ve 44. minutě brankou při dvojnásobné početní výhodě kapitán Tobiáš Slavíček po nezištné přihrávce od Davida Matějky 3:4. Vyrovnání měl na čepeli vzápětí Martin Slánský, ale svůj tým opět podržel dnes vynikající Vladimír Korytár. Hráči UMB však nehodlali pouze přihlížet šancím Karlovky. Dokázali Jelínka překonat, ale na brankové čáře odpálil kotouč Libor Bartoš a udržel šanci na vyrovnání utkání. Následovali už pouze šance na straně Univerzity Karlovy. Postupně nebezpečně pálili Jakub Březák, Martin Slánský, Petr Svoboda, ale Korytár všechny šance kryl a držel vítězství na straně Bansko-Bystrických, kterým stačilo jen vyhazovat kotouče a soustředit se na obranu. Minutu a půl před koncem základní hrací doby se pokusil tým UK o hru bez brankáře, při které ale inkasoval 5. gól z hole Denise Brnčala a hráči Banské Bystrice mohli slavit jistotu důležitého prvního vítězství v semifinálové sérii 3:5.

UK Praha × UMB Banská Bystrica 3:5 (2:1, 0:3, 1:1)

Branky: 7. Valder (Hyršl, Březák), 19. Hyršl (Slánský, Karda), 44. Slavíček (Matějka, Bartoš) – 19. Vydurek (Kasanický), 25. Leško (Majling), 25. Mendel (Žáčik), 38. Kamzik (Tatár), 60. Brnčal (Kamzik)

Využití: 1:0 Oslabení 0:1

Vyloučení: 3:8 navíc Kasanický (UMB) 10 min naražení zezadu

Rozhodčí: Šťovíček, Výborný – Kotek, Kovář

UK Praha: Karda (Jelínek) – Slavíček, Knobloch, Kopica, Klinger, Baláž, Bartoš, Březák – Krudenc, Malý, Novák, Slánský, Pulkrab, Valder, Hyršl, Veselý, Špičan, Kukačka, Matějka, Kasala, Svoboda

UMB Banská Bystrica: Korytár (Juraštík) – Koch, Garay, Kadlečík, Studený, Kandra, Žáčik, Kasanický, Adamčík – Indrych, Sapár, Šeliga, Mendel, Brnčal, Janák, Kamzik, Leško, Primus, Majling, Tatár, Vydurek

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS