Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

UK Praha se ujímá vedení v sérii po vítězství v prvním čtvrtfinálovém utkání.

19.03.2018 | Josef Vošahlík, Foto: Aneta Procházková

Poprvé v historii EUHL se v Play off potkávají oba pražské celky. Ve čtvrtfinálové sérii bude o postup do semifinále bojovat Univerzita Karlova proti Engineers Prague. Statistika utkání v základní části hovoří jasně ve prospěch Ukáčka. Ale play off je úplně jiná soutěž a výsledky ze základní části se mažou. Na to jistě vsází hráči Engineers Prague, kteří se pokusí jako první v historii vyřadit Univerzitu Karlovu z boje o Sekeráš Trophy.

Vědomí důležitosti prvního utkání v sérii bylo na výkonu obou týmů znát. První 4 minuty byly ve znamení oťukávání obranných řad. První chyby se dopustili Engineers, když Marek Herna vyhodil z obranného pásma kotouč až na tribunu a daroval tak Ukáčku první přesilovou hru. Tu však favorit i přes několik slibných palebných pozic nevyužil. Po nevyužité přesilovce se taktovky chopili Engineeři a zatlačili soupeře v rudých dresech do obranného pásma, ale nedokázali se prosadit do nebezpečných střeleckých příležitostí. Vysvobozením pro Ukáčko bylo ve 12. minutě další vyloučení na straně Engineers. Druhou přesilovou hru v utkání už dokázali hráči Univerzity Karlovy využít. Martin Slánský se štěstím dostal po odrazu od jednoho z obránců soupeře svůj tým do vedení 0:1. Touto brankou se hráči Univerzity Karlovy uklidnili a kontrolovali tempo hry. Navíc 24 sekund před koncem prvního dějství využila přečíslení pěknou kombinací trojice Lukáš Kukačka, Václav Krudenc a Marek Pulkrab ke zvýšení vedení na 0:2.

Druhá třetina se nesla ve znamení pevných obran a jistých zákroků obou brankářů. Více práce měl Aleš Příhoda v brance Engineers, ale ani jeden z gólmanů v této třetině neinkasoval. Zbyňku Kardovi se za pomoci spoluhráčů podařilo udržet čisté konto i po téměř minutovém oslabení 5 proti 3. Na druhé straně zahrozil v přesilové hře Petr Novák. Hráči v červeném už zvedali ruce nad hlavu, ale střela mířila do spojnice a ven z branky. Po druhé třetině šly oba týmy za stejného skóre jako po třetině první 0:2.

Dvoubrankový náskok Univerzity Karlovy byl poměrně pohodlný vzhledem k průběhu předchozích dvou třetin, kdy se dařilo Engineers držet daleko od Kardovi branky.  I průběh třetí třetiny nenasvědčoval, že by se toto utkání mělo proměnit v drama. Klid na hokejkách UK Praha narušil až v 51. minutě z nenápadné akce Martin Suda, který obkroužil branku a bekhendem překonal Zbyňka Kardu 1:2. To odstartovalo tlak Engineers, který sílil a vyústil vyloučením Aleše Hyršla 30 sekund před koncem základní hrací doby. Přesilovka umocněná hrou bez brankáře byla hráči Engineers Prague proměněna ve vyrovnávací branku. Čtyři sekundy před vypršením 60ti minut se trefil Petr Ujfaluši 2:2. Utkání tak dospělo do prodloužení.

V prodloužení nastupují obě mužstva ve 3 hráčích a hraje se do rozhodnutí ve 20ti minutových periodách. Do prodloužení lépe vstoupili Engineers Prague, když se ve 3. minutě dostal do úniku Martin Vacek, ale Karda stihl zacpat mezeru mezi svými betony a odmítl tak dokonání obratu v podání Engineers. Hned na to se po chybné rozehrávce dostali Engineeři do další slibné situace, ale přečíslení 3 na 1 nedokázali zakončit přesnou stelou. Do třetí velké šance v prodloužení se dostal opět hráč Engineerů Miroslav Žáček, ale ani on nedokázal překonat skvěle chytajícího Kardu, který svými zákroky držel naděje Ukáčka na vítězství v tomto utkání. Z protiútoku se zrodila první střelecká příležitost pro Univerzitu Karlovu, když přihrávkou mezi kruhy našel kapitán Tobiáš Slavíček Václava Krudence, který dokázal rychlou střelou překvapit Aleše Příhodu a rozhodnout toto dramatické utkání ve prospěch Univerzity Karlovy 2:3.


UK Praha – Engineers Prague 3:2 pp (2:0, 0:0, 0:2 – 1:0)

Branky a asistence: 14. Slánský (Kasala, Bartoš), 20. Pulkrab (Slavíček, Krudenc), 64. Krudenc (Slavíček) - 51. Suda, 60. Ujfaluši

Střely: 24:42

Vyloučení: 6:4

Rozhodčí: Šťovíček, Výborný - Horažďovský, Žídek

Diváci: 423

Engineers Prague: Příhoda (Cvrček) - Zilcher, Janásek, Herna, Klement, Vostracký, Žáček, Ureš - Dulovec, Adam Hyršl, Suda, Vacek, Kratochvíl, Ujfaluši, Veber, Urbančík, Zdvořáček, Hlaváč, Fiala, Potocký

Univerzita Karlova Praha: Karda (Hamalčík) – Knobloch, Baláž, Bartoš, Klinger, Kopica, Slavíček, Černý – Kukačka, Březák, Slánský, Kasala, Svoboda, Steklík, Pulkrab, Krudenc, Novák, Špičan, Veselý, Aleš Hyršl, Malý

 


 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS