Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Úspěšný souboj titánů hodnotí ve dvojrozhovoru Herr s Novákem

05.01.2017 | Petra Pilbauerová

Boj o nadvládu v univerzitním hokeji mezi Evropou a Amerikou vyhrává zástupce starého kontinentu.Výběr těch nejotrlejších borců EUHL zasadil svému zámořskému protějšku dvě rychlé rány a své vedení postupně vyšrouboval až na 4:0. V padesáté minutě zachránil americkou čest Markopoulos, ale na bližší dostřel se jeho tým už nedostal. All-star tým Evropské univerzitní hokejové ligy v čele s kapitánem Petrem Novákem, Karlem Herrem a Ondřejem Krátkým tak po zásluze zvítězil 4:1.

Statistiky ze zápasu

EUHL - ACHA 4:1 (0:0, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 26. Haščič (Mlynčár), 27. Mainer (Galuška), 38. Faschingbauer, 44. Mainer (Alimov) - 50. Markopoulos (Kohlhepp).

Vyloučení: 2:3.

Střely na branku: 37:34.


Výběrový tým EUHL nastoupil proti svému zaoceánskému protějšku posílen o tři hráče Univerzity Karlovy. Prázdné místa v obranných řadách vyplnili obránci Karel Herr a Ondřej Krátký. Nejenom do útoku, ale do čela celého týmu se pak postavil Petr Novák, jehož dres zdobilo počestné kapitánské „céčko“.

„Upřímně jsem vůbec nečekal, že by za kapitána mohli vybrat mě,“ zahajuje svůj rozhovor Novák. „Když to trenér v kabině oznámil, byl jsem ohromně potěšen ale zároveň i v šoku,“ přiznává. „Bylo mi řečeno, že jsem ho dostal proto, že nikdo další neabsolvoval všechny tři předešlé zápasy all-star výběru,“ vysvětluje na otázku, jak k takovéto poctě vlastně došlo.


ACHA vyslala během utkání 34 střel, ze kterých se ujala pouze jedna. Co tuto neprostupnost zapříčinilo? Výborný brankář, anebo skvělá defenziva? „Letošní výběr byl kvalitní na všech postech. Na úspěchu se podílel celý tým, i ten realizační a v neposlední řadě i trenéři,“ říká Herr.

Kdekdo možná od zápasu očekával větší drama, ale v utkání se až na pár incidentů příliš nevylučovalo. „Oba trenéři nám od začátku kladli na srdce, abychom hráli disciplinovaně. My se toho drželi a naše férová hra byla i jedním z aspektů našeho vítězství,“ objasňuje dál.

„Už při trénincích bylo znát, že náš tým je složený z nejlepších hráčů EUHL. Od trenérů jsme dostali jasné pokyny, jak bychom měli proti Američanům hrát a my se to na trénincích snažili nacvičit. Zaslouženě nám to přineslo ovoce,“ popisuje předzápasovou přípravu Novák.

Výběr EUHL proměnil během základní hrací doby čtyřikrát, přičemž o tři z těchto branek se zasloužilo střelecké duo zastupující Akademiky Plzeň. Šlo o nějakou obzvlášť záhadnou sehranost? „Plzeň má v současné sezoně velmi kvalitní mužstvo, které je podpořeno precizně organizovanou taktikou a celá jejich hra pak stojí zejména na těchto dvou hráčích,“ uvádí na pravou míru Herr.


Jaké jsou tedy celkové dojmy z utkání? „Povedlo se nám to na výbornou. Já byl teda kvůli tomu „céčku“ trochu nervózní, cítil jsem zodpovědnost na ledě i v kabině a chtěl jsem, aby byli všichni včetně trenérů spokojení. A poštěstilo se,“ těší Nováka.

Času na to se připravit ale nebylo mnoho. Celý tým se musel v rámci možností stmelit za rekordní čas, ale i s touto překážkou si hráči poradili. „Moc jsme se sehrát nestačili. Předvedli jsme si dvě varianty založení útoku, jednu přesilovku a s tím jsme do zápasu vstoupili. Určitě nám ale pomohlo perfektní zázemí a bezproblémová organizace ze strany profesionálních manažerů,“ hodnotí Herr.

A jak zní prognózy na utkání jejich vlastního týmu proti tomuto soupeři, které už už klepe na dveře? „Myslím si, že to bude velmi rychlé a náročné utkání. Preferujeme útočný hokej a stejně tak Američané, což znamená, že by diváci mohli vidět i hodně šancí a případně i gólů. Samozřejmě doufám, že víc jich padne do té soupeřovy branky,“ tvrdí kapitán reprezentační družiny.

„Bude to náročný zápas. Od nás se bude očekávat vítězství, zatímco ACHA nemá v podstatě co ztratit. Soupeř do toho půjde určitě naplno. My musíme plnit systémové věci, jen tak můžeme vyhrát,“ uzavírá náš dvojitý rozhovor Herr.


Zbytek týmu se proti Američanům mezitím připravoval ve Slaném. Jeho přípravu popsal jeden z trenérů týmu Daniel Fuks.

Víme, že nás čeká fyzicky a takticky velmi dobře připravený soupeř. Očekáváme, že průběh hry bude proměnlivý a disciplína bude rozhodující. Pro nás bude důležité klást důraz v předbrankovém prostoru, ale i v obranném a útočném pásmu. Na trénincích jsme se připravovali zejména na situace během přesilové hry a hry ve vlastním oslabení, což jsou momenty, které v dnešním hokeji zápasy rozhodují.

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS