Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Trenér Krégl o utkání proti benjamínku z Krynice

15.12.2016 | Petra Pilbauerová

Poslední ohlédnutí za nevydařeným utkáním proti Krynici, která zasela na ledovém kluzišti ve Slaném na první porážku Univerzity Karlovy v letošní sezoně.

Domácí byli ke Krynici po celou dobu utkání velmi blízko, v podstatě na dostřel jedné branky. V závěru hry s nimi soupeř rychle vyřešil účty a domů si tak odvezl tříbodovou výhru. Předvedl tedy nováček soutěže lepší výkon?

Nemyslím si, že bychom byli horším týmem, ale rozhodně jsme byli méně efektivní. Soupeře navíc podpořil výborný výkon jeho gólmana. Během přesilových her bylo znát, že jsou sehraní, což nám chybí. Opravdu na tom musíme zapracovat vzhledem k tomu, že šedesát střel nestačilo k tomu, abychom vyhráli. Obávám se, že s tímto stylem se daleko nedostaneme. Na efektivitě střelby a přenosu puku je potřeba pracovat a posunout tím tak výkon týmu o něco dál.

Každá pátá střela z hokejek hostujícího týmu skončila v síti Univerzity Karlovy. Jak je možné, aby mančaft s tak úspornou střelbou nastřílel tolik gólů a zápas vyhrál?
Je dokázané, že určitě procento střel z konkrétních pozic je méně efektivní než z pozice, kdy jde například puk přes osu apod. Soupeř vstřelil všechny své branky buďto zpoza brány, kdy brankář neměl příliš času na to zareagovat. My jsme teď střel sice vyvíjeli dost, gólman je ale viděl. Byly příliš z úhlu, navíc chyběly přenosy puku ze strany na stranu. Pokud by tomu bylo naopak, donutili bychom soupeře k pohybu a stejně tak jeho gólmana. Puk by se mu v takovém případě chytal hůř.

Na soupisce Krynice je řada hráčů ruského, případně běloruského původu. Ovlivňuje to herní projev týmu jako celku?

Určitě ano. Její hráči jsou velmi šikovní, když se dostanou do útočné fáze. Jsou obratní při akci jeden na jednoho, dokáží kombinovat na malém prostoru. Kromě toho mají i rychlé protiútoky a brejky, kdy těží spíš z rychlosti svých útočníků. Ti potom dokáží situaci vykombinovat lépe než dobře, možná až nečekaně. My jsme to nedokázali, jedná se tedy o jeden z rozdílových prvků. Hosté měli pět šancí a z toho třikrát proměnili, my jich měli také dostatek, ale neřešili jsme je hokejově. 

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS