Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Přípravy na novou sezonou vrcholí

17.10.2016 | Petra Pilbauerová

Je nejvyšší čas nabrousit brusle a přichystat dresy, protože již za pár dní začíná další ročník Evropské univerzitní hokejové ligy, do které tým nejstarší české univerzity nastoupí zase v o trochu jiné podobě, než jste byli možná doposud zvyklí. Kalendář týmu je nabitý a nová sezona dostane zelenou již pozítří v utkání proti týmu z dalekého Prešova. 

Stejně jako jiné hokejové mančafty, i tým Univerzity Karlovy vstoupí do sezony 2016-17 s menšími kosmetickými úpravami. Jak již jistě víte, tým na konci léta opustily dvě jeho stěžejní opory - střelec Mikuláš Bícha a kapitán Petr Hučko. Kdo bude mít tu čest nosit po něm kapitánské "céčko", to se dozvíte již velmi brzy. Kromě techto dvou bombarďáků v dresu UKáčka neuvidíme v letošní sezóně EUHL ani Filipa Švaříčka, Josefa Vašahlíka nebo třeba Aleše Hybnera.

Jádro týmu však zůstává v podstatě stejné a jak se ukázalo na tréninku minulý čtvrtek, zájem o to být jeho součástí, není nemalý. Na ledě se totiž sešla skupina třiatřiceti hráčů složená ze šesti gólmanů, osmi obránců a devatenácti útočníků. Vypadá to, že o góly s červeným podpisem UKáčka ani letos nebude nouze. 

Širší soupiska pro nadcházející ročník má skutečně co nabídnout a jejím velkým zpestřením jsou dvě finské posily. Rudý dres Univerzity Karlovy po skončení Hokejové bitvy oblékne urostlý obránce Jussi Nyrhinen a jeho kolega z útoku Tomi Poikonen. Nových tváří je ale víc a i s nimi vás postupně seznámíme.

Nyní se ale vraťme zpátky k tréninku, na který mimo jiné dorazili i hráči z juniorských soutěží, nebo kluci hrající seniorský hokej ve druhé lize. Jakmile byly totiž splněny organizační povinnosti, celá tato směsice naskočila na led, aby si nejdříve odbyla klasické zapracování. Poté již na kluky čekala individuální cvičení zaměřená zejména na střelbu a posledních patnáct minut bylo věnovaných samotné hře. Hráči se rozdělili na dva týmy a díky hojnému počtu se na ledové ploše mohly ve vysokém tempu střídat více jak čtyři kompletní lajny. 

Na programu UKáčka je v neposlední řadě také jeho první letošní zápas. Hráči zkříží hokejky s Warriors Prešov ve středu 19. 10. již ve 14:00 na zimním stadionu ve Slaném, ze kterého vám nově poskytneme i textový přenos prostřednictvím serveru Onlajny.cz. První ligový zápas bude zároveň i jakousi generálkou před Hokejovou bitvou, která započne v holešovické Tipsport areně již za deset dní. 

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS