Klubweb.cz - profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na www.klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Ve velké konkurenci se bohužel UKáčku nevedlo.

14.09.2016 | Martin Gremlica

Po prvním dnu a úspěšném utkání čekal na tým UK další den velký boj o postup ze skupiny. V cestě jim totiž stál tým Aviators a zanedlouho po něm tým Tambow. V prvním utkání se Ukáčku podařilo zachránit remízu až 3s před koncem, což znamenalo, že díky horšímu skóre musí v dalším utkání ukořistit alespoň bod pro postup do semifinále. To se mu po velkém boji nepodařilo a prohráli 7:5.

 

Aviators – UK Praha 3:3 (2:0, 1:2, 0:1)

Branky a asistence UK: 19.Bícha (Hučko), 28. Krátký (Švaříček), 45. Slánský

  Utkání s vícemistry ruské univerzitní ligy se nevyvíjelo vůbec dobře. Během první periody totiž borci UK inkasovali dva nešťastné góly a do kabin se tak šlo za velmi nepříznivého stavu 2:0 pro ruský celek.

  Do druhé části vletělo Ukáčko úplně v jiném tempu a svého soupeře tlačilo. Vytvořilo si spoustu šancí, ale nedokázalo je proměnit. Kontaktní gól se povedlo vstřelit až v přesilové hře 5 na 3, kdy Hučko našel pěknou přihrávkou Bíchu, který neměl problém uklidit puk do sítě Aviators. To hráče UK ještě více nakoplo a hrálo se prakticky na jednu bránu. Ve vlatním oslabení ujel Bícha, ale ani nadvakrát nedokázal dostat puk do brány. Vyplnilo se tak známé pravidlo “Nedáš, dostaneš”. V přečíslení 4 na 2 se Aviators dokázali prosadit a bylo to 3:1. Tesně před druhou přestávkou Ukáčko zabralo a snížilo zásluhou Krátkého na rozdíl jediného gólu.

  Těsné vedení Aviators slibovalo napínavou podívanou do poslední periody. A bylo tomu tak. Ukáčko se tlačilo za vyrovnáním a domácí zase hrozili z rychlých brejků. Šance střídala šanci a hrstka diváku na zimním stadionu v Moskvě se skvěle bavila. Už už to vypadalo, že naši borci z UK v této bitvě padnou, ale 3 vteřiny před koncem zápasu srovnal po obrovské chybě gólmana Aviators Martin Slánský. Body z tohoto napínavého utkání se tedy dělily mezi oba celky.

Tambow – UK Praha 7:5 (0:2, 2:1, 5:2) 

Branky a asistence UK: 6. Valder (Rovný, Gremlica), 10. Krátký (Kasala), 17. Bícha (Novák P.), 42. Slánský (Kasala), 45. Slánský (Rovný)

  S vědomím, že z posledního utkání ve skupině musí Ukáčko urvat alespoň bod, nastoupilo mužstvo proti velmi silnému týmu Tambow. Od začátku se utkání odehrávalo v obrovském tempu. Hráči z obou mužstev si nedarovali ani centimetr ledu zadarmo. Ukáčku vyšel velmi dobře vstup do utkání. Nejdříve otevřel skóre zápasu z dorážky Valder a o 4 minuty později navýšil vedení UK střelou od modré Krátký.

  Ve druhé periodě museli tedy hráči Tambowu zabrat. A povedlo si jim snížit, když výborně chytajícího Olivu zaskočila až střela od modré čáry, při které nic neviděl. To ale hráče UK nesrazilo a dál pokračovali ve velmi dobrém výkonu. Odměnou jim byl gól na 3:1. Novák nahodil puk z rohu před bránu, kde ho žerdí své hole trefil kanonýr Bícha. Vedení 3:1 vydrželo až do závěru třetiny, kdy Tambow ve velkém tlaku dokázal snad ze čtvrté dorážky snížit a dostat se tak na dostřel.

  Třetí třetina se nesla už pouze v režii hráčů Tambowa. Chlapcům z UK jakoby došly síly a s přibývajícími minutami se začali zatahovat víc a víc. To mělo za následek nejprve srovnání na 3:3, což by UKáčku ještě stačilo. Zhruba o 2 minuty později už došlo ke ztrátě vedení, jelikož se Tambow znovu prosadil od modré čáry a překlopil tak vedení na svoji stranu. Hráči UK se snažili, ale obrana soupeře pracovala spolehlivě. Naopak s přibývajícím časem museli hráči z Prahy čím dál více riskovat a otevírat vrátka v obraně, což znamenalo navýšení vedení Tambowa na 5:2. Poslední naději na vyrovnání a postup zkusilo mužstvo Univerzity Karlovy v power play a dokázalo snížit zásluhou Slánského. A když ten samý hráč dokázal vstřelit o 2 minuty později další gól, bylo Ukáčko už na dostřel. Risk bez brankáře ale už dále nevyšel a Tambow vstřelil ještě 2 góly do opuštěné svatyně a mohl se radovat z vítězství 7:5.

 Hráči UK tak bohužel nepostoupili do bojů o medaile a s turnajem v Moskvě se rozloučili celkově na 5. místě. Vítězem celého turnaje se stal právě celek Tambowa, který v semifinále ani ve finále svým soupeřům nedal šanci.

“Cíl zde v Moskvě byl určitě postup ze skupiny a pak se může stát cokoliv. To se nám bohužel nepovedlo. Ruská mužstva zde byla velmi silná a kvalitně připravená. Určitě nás to velmi mrzí, ale život jde dál a my už myslíme na další sezónu EUHL, která bude velmi kvalitní a bude obrovsky těžké titul obhájit. My uděláme vše pro to, aby se nám to podařilo.” řekl po utkání s Tambowem trenér Daniel Fuks.

 
UTKÁNÍ
EUHL | Pondělí 09.12.2019
UMB Hockey Team Banská Bystrica - UK Praha
9:2 (4:0, 2:1, 3:1)
 
EUHL | pátek 13.12.2019, 17:30
UTB Zlín - UK Praha
1:5 (0:1, 0:3, 1:1)
 
Aktuální články
Partneři
 

UK

eSports.cz & UK PRAHA RSS